T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Atatürk Anaokulu

Bursa Yıldırım Atatürk Anaokulu Tarihçe

 

BURSA ATATÜRK ANAOKULU

 

Okulumuz; 1994–1995 Eğitim yılında İhsan Dikmen 4 İlkokulu binasının kademeli olarak Anaokulu'na dönüşümü için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün teklifleri ile Valilik onayı alınarak İlkokul binasının alt katında 90 öğrenci ile İhsan Dikmen 4 Anaokulu olarak eğitime başlamıştır. İlkokulun bünyesinde 2000–2001 Eğitim yılına kadar kapsamlı olarak eğitime devam etmiştir.        

Bölgede okul öncesi eğitime talebin fazla olması ve İlkokulun İlköğretim olarak eğitime devam etmesi ile aynı okulun bahçesinde Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Anaokulu Binası yaptırılmıştır. Yeni binamızda 2000 –2001 Eğitim Yılının 2.Haftasında eğitim başlatılmıştır. Aynı zamanda İlköğretim Okulu Binasının alt katında yemekhane ve 4 sınıf olarak eğitime devam ettirilmiştir. Eğitimin bir bütün olarak devam edebilmesi ve okulumuzun kapasitesini arttırmak amacıyla 2001–2002 Eğitim Yılı'nda kendi maddi imkânların iyi değerlendirilmesi sonucunda mevcut binaya aynı projede ek bina yaptırılmıştır.

2001–2002 Eğitim yılı Şubat Ayından itibaren okulumuzun ismi ATATÜRK ANAOKULU olarak değiştirilmiştir. Okulumuzda 9 etkinlik sınıfı,  1 adet çok amaçlı 150 kişi kapasiteli etkinlik salonu, 1 adet spor atölyesi, 1 yemekhane ve mutfak, 1 trafik eğitim alanı, kum havuzları, oyun parkı ve botanik bahçeleri, çocuklarımızın bedensel aktivitelerin yapılabileceği çim alanlar ve oyun grupları bulunmaktadır. Ayrıca öğretmenlerimiz tarafından farklı branşlarda sosyal etkinlikler hazırlanmakta, okul öncesi ile ilgili tiyatro, sinema filmi izlenmekte, çevre gezileri (Hayvanat Bahçesi, Botanik Parkı, Bursa'nın tarihi ve kültürel alanlarına geziler) yapılmakta, rehber öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize hizmet verilmekte aynı zamanda aile eğitimleri planlanarak gerçekleştirilmektedir.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin, eğitim öğretime kaynaştırma eğitimi okulumuzun tüm sınıflarında uygulanmaktadır. Okulumuzun uzman rehber öğretmeni eşliğinde kaynaştırma ve özel eğitim alan çocuklarımızın gelişimlerine destek verilmektedir.

Okulumuzun veli potansiyelini orta gelirli aileler oluşturmakta, meslek grupları olarak daha çok Öğretmen, Polis ve Emniyet Görevlileri, Sağlık Personeli ve serbest meslek sahipleridir.

Ayrıca Maddi durumu yetersiz olan okul öncesi eğitim çağındaki 3-4-5 yaş çocuklarına ücretsiz eğitim verilmektedir.

Okulumuz, "Beyaz Bayrak", "Okul Sağlığı", "Beslenme Dostu Okul", "ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi" ve "OHSAS 18001-2007 İş Sağlığı ve Güvenliği" belgelerine sahip olup bu belgelerin entegrasyon çalışmalarına ISO 45001 İş Sağlığı ve güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemini de ekleyerek ilgili çalışmalarını devam ettirmektedir. BUSKİ iş birliği ile gerçekleştirilen "Su Damlalarının Peşinde" Projesi ve e-twenning Projesi katılımcıları olarak projelerimize devam ediyoruz.

MEB Okul Öncesi Çocuk Kulübü Yönergesi kapsamında, çalışan annelere katkıda bulunmak için öğleden sonra Çocuk Kulübü eğitimi yapılmaktadır. Bu eğitim, 55 öğrenciye 2 sözleşmeli öğretmen ile verilmektedir.

Okulumuzda güvenlik tedbirleri en üst düzeyde olup, okul içinde ve dışında güvenlik kamerası ve yangın alarm sistemi bulunmaktadır. Ayrıca görüntülü kartlı otomasyon sistemine geçilme çalışmaları devam etmektedir. Giriş ve çıkışlarda çocuğunuz bizzat öğretmeni tarafından sizlere teslim edilmektedir.

Okul öncesi eğitim alanındaki çalışmalarımızda ve gelişmemizde bize her zaman destek olan, geleceğimizin teminatı çocuklarını bizlere emanet eden velilerimizle, bu emanetleri kalitesi onaylanmış eğitim anlayışımızla yetiştiren öğretmenlerimizle, çocuklarımızı yetiştirmeye devam etmekteyiz. En büyük ilkemiz çocuklarımızı yarınlara başarılı bir şekilde taşımaktır.

                                          Kader ASLAN

Atatürk Anaokulu Müdürü

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.06.2020 - Güncelleme: 02.09.2022 00:35 - Görüntülenme: 851
  Beğen | 6  kişi beğendi

Etiketler :
Okul Tarihçe,